235
KURSUS INI MEMPERKENALKAN KEPADA PELAJAR BERKENAAN PRODUK PANEL BERASASKAN BIOSUMBER.
Skill Level: Beginner
KURSUS INI MEMBERI PENDEDAHAN TERHADAP ASAS KIMIA DAN TEKNOLOGI PENGLITUP.
Skill Level: Beginner
KURSUS INI MENDEDAHKAN PELAJAR KEPADA KONSEP DAN PRAKTIS REKABENTUK UJIKAJI DALAM INDUSTRI.
Skill Level: Beginner
MENJELASKAN PERUBAHAN-PERUBAHAN BIOKIMIA DAN FISIOLOGI YANG BERLAKU KE ATAS BUAH-BUAHAN DAN SAYUR-SAYURAN SELEPAS DITUAI.
Skill Level: Beginner
PENGENALAN DAN APLIKASI ANALISIS MAKANAN SECARA PERALATAN.
Skill Level: Beginner
KURSUS INI MERANGKUMI TEORI DAN KRITERIA ALATAN YANG DIGUNAKAN DALAM PENGUKURAN SISTEM BIOLOGI, REKABENTUK SISTEM PENGUKURAN LENGKAP TERMASUK PENYESUAIAN ISYARAT DAN KOMPONEN RAKAMAN. PELAJAR TURUT DIDEDAHKAN KEPADA PERBANDINGAN DI ANTARA PENGUKURAN DALAM SISTEM BIOLOGI DAN FIZIKAL. KURSUS INI TURUT MERANGKUMI PERIHALAN MATEMATIK DAN PENGENALPASTIAN SISTEM BIOLOGI, INTERAKSI DI ANTARA SISTEM BIOLOGI DAN KEJURUTERAAN, SISTEM KAWALAN BIOLOGI, ALATAN DAN TEKNIK PENGUKURAN YANG TERLIBAT DALAM SISTEM BIOLOGI.
Skill Level: Beginner
KURSUS INI ADALAH KURSUS GABUNGAN TEORI DAN AMALI UNTUK MEMBERI PENGETAHUAN DAN KEMAHIRAN KEPADA PELAJAR MENGENAI TEKNOLOGI ENZIM (PENGHASILAN, FAKTOR MEMPENGARUHI AKTIVITI, PEMENCILAN DAN PENULENAN ENZIM DAN APLIKASI ENZIM DALAM INDUSTRI).
Skill Level: Beginner
KURSUS INI MENJELASKAN PRINSIP DAN KAEDAH MENGGUNAKAN ALATAN BERASASKAN SPEKTROSKOPI DAN KROMATOGRAFI DALAM MENGANALISA PRODUK BIOPROSES.
Skill Level: Beginner